TENGUI-FALTI professoraprenent. Creant nous territoris per compartir experiències i treballs.

Durant els primers dies d’agost, repassava els apunts de la llibreta de camp. Concretament els del curs que vaig realitzar fa ja 5 anys a Bagà, organitzat per Signatus on ens van parlar de com els llops marquen territori amb excrements, tot seguint una estratègia perimetral. A mesura que t’apropes a la llobera, més excrements marcadors et vas trobant. I això ho fan els llops per avisar-te que millor et mantinguis allunyat d’aquella zona. Ara que s’acaba l’agost i en ple procés de programar un nou curs, he fet un exercici de cerca a google pensant que allò que anava a fer ja estava fet i refet per altres. I potser sí que hi ha algunes entrades possibles en pdf, però em pregunto com és que trobar una programació bàsica editable per poder ser personalitzable és tan complicat/impossible? L’objectiu és com més lluny millor, com marquen els llops?

He hagut d’anar a Vilallonga, i gràcies de tot cor, per trobar un PDF publicat de la programació realitzada pel Departament de ciències de l’Institut Vall de la Safor. Un viatge massa llunyà per tornar sense cap model de programació creat… però una llàgrima de St. Llorenç que anava tard m’ha passat pel cap. I recordant aquella etapa en la qual amb la proposta tan simple que vaig crear al facebook de l’espai Tengui-Falti on les persones oferien donar a canvi de res, es va generar una experiència ben preciosa, perquè no provar-ho amb el professorat i crear un espai públic per compartir material, experiències,…

A la una a les dues i a les tres…
https://www.facebook.com/groups/professoraprenent/
TENGUI-FALTI DEL PROFESSOAPRENENT neix amb la idea de crear un espai dinàmic on poder oferir programacions editables, unitats didàctiques completes, tutorials de treball, …
Un espai en positiu, constructiu, per compartir (creative commons) i amb l’objectiu clar d’ajudar-nos a fer-nos més efectiva la feina burocràtica de gestió, de creació d’unitats didàctiques, … i poder dedicar més temps a la feina de treball directe amb l’alumnat.
Espero i desitjo que sigui de gran utilitat i que entre tots anem farcint aquest grup de material d’allò més útil per tots els docents, famílies i estudiants d’arreu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *